Ta blog je namenjen študentom slovenistike v Ljubljani. Naš glavni cilj je, da si študenti začnemo pomagati med seboj, ne pa da drug drugemu zavidamo. Želimo, da bi se zapiski zbrali na enem mestu, kjer bi jih lahko pregledno iskali tisti, ki jih potrebujejo. Konec koncev, to da imaš zapiske, še ne pomeni, da boš imel izpit opravljen z desetko. Še vedno se je treba naučiti in zakaj potem ne bi delili z ostalimi?

Ker ne želimo postati samo “dilerji” z zapiski, se nagibamo tudi k temu, da bi študenti pošiljali svoje prispevke, ki jih bomo nato objavili. Razume se, da se morajo navezovati na slovenistično temo, kar še zmeraj odpira mnogo možnosti. Pričakujemo prispevke, ki se navezujejo na izkušnje pri izpitih, poročila iz kakšnega izleta (ker niso slovenisti tako zategnjeni, kot domnevajo ostali), izkušnje s prakse, objave o pomembnih obletnicah. Res, možnosti je veliko.

Kot vsi slovenisti, se tudi študenti vseh letnikov srečujemo z vprašanji, ki jih sami ne znamo rešiti. Prav zato vam ponujamo tudi možnost, da nam pošljete vprašanje (lahko ga napišete tudi v komentarjih), mi pa ga bomo objavili in če sami ne bomo znali pomagati, pričakujemo pomoč ostalih v komentarjih.

In sedaj, tisto kar je res pomembno. Komentirajte! Povejte nam, če smo na dobri poti, povejte nam, kaj bi si želeli še prebrati, kaj vam je všeč in kaj ne. Le tako bomo lahko stvar razvijali naprej, da bo uporabna za vse študente.

Zapiske, vprašanja, odgovore in nasvete pričakujemo na spodnjem naslovu:

Najlepša hvala!

Advertisements

Kontakt

slovenist@gmail.com

Facebook

Na FB nas dobite pod imenom Slovenist Filofaks.

Obvestilo

Za vsebino zapiskov ne odgovarjamo, uporabljate jih na lastno odgovornost!

Za kakovost lektoriranja navedenih lektorjev ne odgovarjamo!

Kratka navodila

Uporabite iskalnik (search) zgoraj ali pa med kategorijami poiščite želeno.
Zapiski so bili večinoma objavljeni pred bolonjsko reformo, uporabljajte iskalnik, ker se iskano mogoče ne nahaja v pravem letniku.

Izberi kategorijo

Arhiv objav

web statistics
Advertisements

%d bloggers like this: